Brane Golubović: Slovenija je sposobna sama zgraditi drugi tir in sama upravljati z luko Koper.

V času, ko se v državi soočamo s hudo zdravstveno krizo, se vlada, predvsem pa njena največja stranka SDS, namesto z usmerjanjem vseh svojih sil v obvladovanje epidemije, ukvarja s poplačilom svojih dolgov Madžarski in njeni vladi. Pri tem je pripravljena žrtvovati celo nacionalne interese.

V državni zbor je vlada namreč poslala pobudo za sklenitev sporazuma med Slovenijo in Madžarsko o sodelovanju pri izgradnji in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper, in sicer z oznako interno.

Kot veste pa je državni zbor prav včeraj – sicer brez podpore LMŠ – sprejel tudi proračunske dokumente, na podlagi katerih nas bo vlada v treh letih zadolžila za dodatnih 10 milijard evrov. Prepričani smo, da bi med vsemi temi milijardami morali najti tudi manjkajoče milijone za to investicijo, ne pa da prodajamo interese naše države.Kakršnokoli sklepanje sporazuma te vlade z Madžarsko, s katerim se Madžarski daje nepotrebne koncesije na škodo Slovenije, je še eden izmed dokazov, kako škodljiva je za našo državo vlada Janeza Janše.

V LMŠ smo prepričani, da je Slovenija sposobna sama zgraditi drugi tir in tudi sama upravljati z luko Koper.

Brane Golubović, vodja poslanske skupine LMŠ