Boštjan Poklukar: Zdrži tudi to norost, slovenska policija

Slovenska policija je zopet dobila novega generalnega direktorja, že tretjega v slabem letu dni. V tretjem poskusu politične pokoritve in discipliniranja policistk in policistov tokrat skozi velika vrata palače na Litostrojski prihaja državni (partijski) sekretar MNZ in reaktivirani upokojenec novomeške policijske uprave.

Prihod novega generalnega direktorja je predvsem jasno sporočilo vsem slovenskim policistkam in policistom, da napredovanje in karierni sistem v policiji z lahkoto nadomestijo dobre politične zveze in prava partijska pripadnost. Njegovo imenovanje je še najbolj v posmeh prav njihovi predlagani spremembi Zakona o organiziranosti in delu v policiji, ki v strahu pred politično okuženostjo zaposlenih v policiji zahteva izdajo soglasij celo za vpis v čebelarsko družino. Razumi, kdor more?!

Imenovanje novega generalnega direktorja policije pomeni konec avtonomnosti slovenske policije, njene profesionalnosti in strokovnosti. Nastavitev aktivnega politika na sam vrh policije spominja na neki polpretekli duh sovjetske čekistične doktrine, prepisane iz zvezkov vzorno naučenih mladincev kumrovške partijske šole, tako zelo pogosto očitane vsem drugim.

Zdrži tudi to norost, slovenska policija!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister