Boštjan Poklukar: Vojakom je dovolj obljub in razočarani odhajajo.

“Minister za obrambo, podpredsednik vlade, magister Tonin je na vladi ta rebalans proračuna potrdil. Je dvignil roko,” je v Odmevih dejal poslanec Jožef Horvat. Izjava, ki pove čisto vse o ministru, ki se spet strinja, da mu vzamejo 31 milijonov evrov za Slovensko vojsko ter zaščito in reševanje. Hkrati pa minister v isti sapi govori o nakupu novih helikopterjev za prevoz dojenčkov in kot prostovoljni gasilec zmanjšuje sredstva za gasilce. Razumi kdor more!

V rebalansu proračuna je 4,2 milijarde evrov primanjkljaja, a so kljub temu vsi predsedniki strank na svojih ministrstvih dobili več. Razen ministra za obrambo. Prav nič ne pomagajo vznesene besede polne obljub in petelinjenje pred pripadniki Slovenske vojske ter zavezniki, če ne vlagaš v razvoj obrambnih zmogljivosti. Bodimo še bolj natančni, da se jim kot minister odpoveš.

Slovenska vojska je še naprej obsojena na životarjenje. Vlada Marjana Šarca je Slovenski vojski dala 45 milijonov, vlada Janeza Janše jih je 31 vzela. Minister pa sanja o letalu, helikopterjih, oklepnikih… Vojakom je dovolj obljub in razočarani odhajajo. Ker vojak verjame in zaupa samo v tisto, kar ima. V tej vladi še nič.