Boštjan Poklukar: Ultra desničarska vlada Janeza Janše deluje vsak dan bolj zmedeno in stihijsko.

Čez praznike je aktualna vlada uvedla popolno zaprtje države, ki seveda to ni bilo. Zaprti vrtci, ponovno šolanje na daljavo, javna uprava na dopustu, gospodarstvo v službi, vrste pred trgovinami, obvezne maske na prostem, zaprte meje za izhod iz države in še vedno policijska ura. Še en beden poskus odvračanja pozornosti od katastrofalnega vodenja epidemije.

Da z vladnimi odloki ni vse tako kot mora biti, že dolgo opozarjajo pravni strokovnjaki in opozicija. Njihovo vsebinsko nesorazmernost in potuhnjeno represijo nad državljani počasi razgalja tudi Ustavno sodišče. Kako zelo šibka je aktualna vlada kaže tudi nenadna in nepričakovana odločitev o ukinitvi policijske ure, najbolj avtoritarnega simbola te oblasti.

Ultra desničarska vlada Janeza Janše deluje vsak dan bolj zmedeno in stihijsko. Po vsakodnevnih tviteraških obračunih predsednika vlade se tuji mediji vse bolj zaskrbljeno sprašujejo, kako bo Slovenija sploh predsedovala Svetu EU?

Glasovanje o ustavni obtožbi zoper predsednika vlade bo v Državnem zboru znova pokazalo kdo je na pravi strani slovenske zgodovine. LMŠ, SD, Levica in SAB zagotovo so!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister