Boštjan Poklukar: SMC je bila nekoč stranka etičnih in moralnih vrednot, stranka pokončnih ljudi. Danes je le še ponižna dekla ultra desničarske politike

Ministrica za pravosodje je pred leti še kot poslanka imela vznesen govor na proslavi ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini. Ko je pred nekaj tedni Primorska resnično vstala v spontanem protestu in je policija z globami trkala na vrata staršev, je molčala. Molči tudi ob nepotrditvi tožilcev, ob rušenju neodvisnih institucij, ob demontaži pravne države. Molči celo na televiziji!

Tudi ministrica za šolstvo privoščljivo molči, ko dijake vabijo na sodišče in jim policija izreka globe! Minister za javno upravo nebogljeno molči, ko mu rušijo plačni sistem javne uprave, minister za gospodarstvo vse bolj in bolj molči o nabavi zaščitne opreme. Predsednik Državnega zbora sprenevedavo molči, ko rušijo STA, potem pa jih hinavsko pošilja iskat pravico na sodišče.

SMC je bila nekoč stranka etičnih in moralnih vrednot, stranka pokončnih ljudi. Danes je le še ponižna dekla ultra desničarske politike ter za hinavskim molkom skrita (so)uničevalka slovenske demokracije.

Slovenija na volitvah ne bo molčala!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister