Boštjan Poklukar: “Ponosni nase”

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske so posebni ljudje. Profesionalci. Izurjeni in vedno pripravljeni na najtežje naloge.

Leta in leta napornega usposabljanja, urjenja in šolanja doma in v tujini, naporne selekcije za imenovanje ali napredovanje v čin ter izvajanje zahtevnih nalog doma ali na mednarodnih operacijah in misijah po svetu. Vse to je sestavni del zahtevnega vojaškega poklica.

Tudi sam sem bil pripadnik Slovenske vojske. V Slovenski vojski se naučiš spoštovati vrednote. Jih živeti. Domoljubje, čast, predanost, lojalnost, pogum in tovarištvo. Če si tem ljudem dovolj blizu, če si z njimi delal, jedel, spal in si delil izkušnje, postaneš del velike vojaške družine, kjer koli si. Postaneš ponosen nase!

Ko spremljam težave Slovenske vojske, mi ni vseeno. Mnogim ni. S sodelavkami in sodelavci smo vsa leta skupaj uspešno gradili Slovensko vojsko in moderen obrambni sistem Republike Slovenije. Napaka posameznika ni napaka vseh, a vojska je organizacija, v kateri se napake drago plačujejo. Žal tudi z življenjem.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske zato upravičeno pričakujejo zagotovitev kakovostne opreme, ureditev statusa in ustrezno plačilo. To je naloga politike. Trdno sem prepričan, da bomo v naslednjih letih skupaj zmogli narediti dobro organizirano, učinkovito in stabilno financirano Slovensko vojsko. Čas je za Slovensko vojsko.

Ob dnevu Slovenske vojske iskrene čestitke vsem pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske.

Bodite ponosni nase. Mi smo na vas!