Boštjan Poklukar: ogledalo najbolj arogantne, ošabne in pokvarjene vlade njihove Druge republike

Oblast Druge republike se mora v parlamentu znova prešteti. O tem, kako v manj kot letu dni narediti iz večinske vlade manjšinsko, bodo še dolgo predavali na novih univerzah. Da jim vladanje ne gre prav dobro, jim vsak dan znova sporočajo nezadovoljni ljudje na ulicah, mediji in politična opozicija.

Napak nesposobnih vladarjev je preveč. Minister za gospodarstvo si odpre gostilno za srečanje partijskih tovarišev ob vodi in sendvičih, minister za notranje zadeve z mamo preverja delo hrvaške policije, ministrica za šolstvo končno dobi novega državnega sekretarja, ki zna udariti po mizi, ko mu zmanjka vina, minister za delo, družino in socialne zadeve si kupi nov služben avto za prevoz svoje družine, minister za okolje in prostor pa je iskreno vesel, ker mu delnice Petrola rastejo.

Realnost Slovenije je, da smo že mesece in mesece zaprti v svoje občine s policijsko uro, zaprte so šole in fakultete, večina trgovin, lokalov in gostiln, mnoge dejavnosti stojijo, zaposleni čakajo v dolgih vrstah za hitre teste, cepiva ni dovolj, ljudje umirajo! In ko končno dočakamo odprtje, upamo, da ne bo trajalo le nekaj dni.

Vse to je ogledalo najbolj arogantne, ošabne in pokvarjene vlade njihove Druge republike, ki sama sebi verjame, da je neideološka, operativna in najbolj poštena vlada v zgodovini Slovenije. Hvala za tako Drugo republiko, pogrešamo normalno Slovenijo!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister