Boštjan Poklukar: Naredili bomo vse za normalno in moderno Slovenijo

Cirkus vlade Janeza Janše se nadaljuje. Podpredsednica vlade in ministrica za kmetijstvo ostaja v vladi, čeprav jo še v lastni stranki več nočejo. Na pomoč podpredsedniku vlade in ministru za gospodarstvo prihaja bivši koprski župan, a so celo pri najbolj etičnih vsi proti. Podpredsednik vlade in minister za obrambo pa bi ženskam otežil splav. Dobrodošli v Sloveniji!

Da je z vlado v Sloveniji nekaj hudo narobe, ugotavljajo že tuji mediji. Demokracijo, vladavino prava in svobodo medijev moramo sedaj razumeti nekoliko drugače, po višegrajsko. Po diktatu ministra v odstopanju politična policija čisti Policijo, vlada se odreka Istanbulski konvenciji o zaščiti žensk, o davčni politiki svetuje kar (so)obsojenec z Doba.

Preden so razglasili konec epidemije, so nas zaprli v občine, te dni, ko je rekordno število okuženih, pa kot da virusa ni. Cirkuških predstav aktualne vlade bo še nekaj, a čisto vsakega cirkusa je enkrat konec. Za njimi bo ostal omajan ugled, dolgovi, na pol začeti projekti in porušeno zaupanje. Bo težko, a naredili bomo vse za normalno in moderno Slovenijo!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister