Boštjan Poklukar: Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Tekmujte, dokler še lahko!

Prebrali smo izjavo poslanke Sluga, da je bila Šarčeva koalicija dokazano neučinkovita. Od srca sem se nasmejal njeni goreči (ne)načelnosti in zavestni amneziji, ob samohvaljenju vladajočih, kaj vse nam je v paktu z višegrajci v Bruslju uspelo izpogajati. Kaj pa? Celotna višina protikoronskega paketa pomoči je bila kompromis vseh držav članic EU. Slovenija bo del finančnih sredstev morala vrniti, večji del pa počrpati s projekti. Oboje nam ne gre prav dobro, ob tem si še vztrajno kopljemo zamero jedrnih držav.

Ali je bila vlada Marjana Šarca res dokazano neučinkovita, najbolje povedo številke. V času Šarčeve vlade je leta 2019 BDP na prebivalca Slovenije znašal 22. 983 EUR, danes, po dobrih štirih mesecih Janševe vlade, samo še 21.592 EUR. Torej, dokazano živimo slabše. Zanimiv je podatek o javnem dolgu Slovenije. Pod Šarčevo vlado je leta 2019 znašal 66,1% BDP, pod aktualno Janševo se je povzpel že na 82,5% BDP. Bravo, hitro ste zadolžili Slovenijo!

Da je bila manjšinska vlada Marjana Šarca v letu in pol delovanja še kako učinkovita, najbolj občutijo prav ljudje. Dvignila se je minimalna plača, regres je razbremenjen prispevkov in je zato posledično višji, odpravili smo mnoge varčevalne ukrepe, učencem prve triade smo zagotovili brezplačna učna gradiva, znižali smo stopnjo tveganja revščine, z vlaganji v obrambno-varnostni sistem smo povečali varnost Slovenije. Dokazano neučinkovita koalicija?

Naj vas ob tekmovanju koalicijskih partnerjev in njihovih slug v blatenju Šarčeve vlade spomnim na staro ljudsko modrost, da kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade. Tekmujte, dokler še lahko!

Boštjan Poklukar