Boštjan Poklukar: Imamo epidemijo, zaprto državo in vladno tragikomedijo!

Imamo epidemijo, zaprto državo in vladno tragikomedijo! Predsednik vlade nam je v dramatičnem nagovoru povedal, da so najpomembnejša življenja in ekonomija, na twiterju pa kmalu zatem razglasil epidemijo ter čez noč zaprl državo. Ampak brez skrbi, menjave kadrov potekajo še naprej.

Ker ministri nikakor nočejo zaostajati za svojim šefom, tekmujejo v presežkih in narodu dokazujejo, kako nadobvladujejo krizo. Minister za notranje zadeve nam, kot med drugo svetovno vojno, uvede policijsko uro. Ministra za gospodarstvo bolj kot razpad slovenskega gospodarstva skrbijo turistični boni, minister za obrambo še ne bi šel v koalicijo ustavnega loka, a bi bil mirovni posrednik, ministrica za šolstvo nam shizofrenično sporoča, da je bistvo hoditi naprej. Minister za javno upravo namesto na vladi raje sedi v kozmetičnem salonu, ministru za zdravje razpada celo lasten kabinet, minister za kmetijstvo pa je vesel, ker je minister.

Ni čudno, da je Slovenija tam, kjer je! Da se vlada niti slučajno ni pripravila na drugi val, je zdaj popolnoma jasno. Žalostno je, da se obolele namešča po telovadnicah, ker bolnišnicam niso zagotovili dovolj postelj. Ljudje smo bolj kot ne prepuščeni sami sebi, zato je še toliko bolj pomembno, da nosimo zaščitne maske, si razkužujemo roke in držimo varnostno razdaljo. Najpomembnejše je, da ostanemo zdravi in pazimo nase ter druge.

Mi bomo zmogli! Ta vlada pa že sedaj ne zmore več!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister