Boštjan Poklukar: Dosežki te vlade se kar vrstijo

Slovenski narod končno lahko spet kupi nogavice in spodnje perilo, kar je najnovejši dosežek manjšinske vlade Janeza Janše. “Gate in nogavice, naše so pravice” zmagoslavno vzklikajo navdušeni podporniki Druge republike, vzhičeni nad dobrinami, ki nam jih vlada daje na police nespecializiranih trgovin.

Dosežki te manjšinske vlade se kar vrstijo. Minister za obrambo bojda prevzema vodenje ministrstva za zdravje, da nam ne bo potrebno več hodit na kliniko v Avstralijo. Temu sicer nasprotuje politično dvoličen predsednik Državnega zbora, ki si morda bolj želi, da bi zdravstveni resor vodil njegov strankarski šef, tako zelo izkušen, da se zanj zanimajo celo kriminalisti. Po tednu dni ministrica za šolstvo spet zapira šole, predsednik vlade pa ustavi objavo razpisa o vpisu na fakultete, kar ne more razumeti niti stroka na petem kontinentu.

Ob tako norih dosežkih aktualne vlade velika večina vseh nas, ki smo zaprti v občine s policijsko uro ter ležimo v novih spodnjicah in nogavicah na kavču, komaj čakamo volitve, da zamenjamo to nesposobno oblast!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister