Boštjan Poklukar: Danes je leto dni odkar Slovenijo vodi ultra desničarska vlada Janeza Janša, katere simbol je policijska ura in nesposobnost ukrepanja ob epidemiji!

Janševa vlada nam v imenu boja proti virusu demontira državo in njene demokratične standarde, brutalno uničuje neodvisne institucije, ukinja medijsko svobodo, načrtno zaostruje policijsko represijo ter preko tovarne zlobe in kletnih delavnic sistematično širi sovraštvo, nestrpnost in lažne novice. Zaradi ultra desničarske politike, napadov na medije in twiter fiaska s čestitko Trumpu je Slovenija neslavno pristala na naslovnicah tujih medijev, o nas razpravlja Evropski parlament, voditelji držav so zaskrbljeni nad stanjem v Sloveniji. Ljudje nam pa še vedno umirajo!

Ne pozabimo, da bi ultra desno vlado lahko imeli že od volitev leta 2018 dalje, če ne bi Marjan Šarec s svojo LMŠ sestavil manjšinsko vlado, ki je v letu in pol dvignila minimalno plačo, razbremenila regres prispevkov, odpravila mnoge varčevalne ukrepe, začela velike infrastrukturne projekte, vlagala v prenovo obrambno varnostnega sistema ter sprejela najboljši proračun s presežkom.

Aktualno vlado pri življenju ohranjajo glasovi privilegiranih poslancev politično vse bolj odpisanih SMC in DeSUS ter cenik Zmaga Jelinčiča. Kaj pa si mislita o politiki NSi, sta nam na glas povedala njihova bivša predsednica in poslanec SDS.

Prihaja dan, ko bomo vstali s kavča!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister