Boštjan Poklukar: Da tej pokvarjeni oblasti ni nič sveto, smo videli ob sprejemu zakona o vodah, ki nam hinavsko in v tišini jemlje celo pitno vodo

Odločitev mariborske sodnice, ki je oprostila dijaka in se mu v imenu slovenskega sodstva opravičila, je dokaz, da Slovenija še premore kanček razuma in zdrave pameti. Pogumna odločitev sodniceje obranilia dijakove svoboščine in razgalila vso pritlehno represivnost aktualne oblasti.

Ultra desničarska vlada Janeza Janše se še kako boji nezadovoljnih državljanov, zato na vsakem koraku izigrava in omejuje demokratično pravico do svobodnega zbiranja, združevanja in izražanja mnenj ter v imenu epidemije sistematično povečuje policijsko represijo. Da tej pokvarjeni oblasti ni prav nič sveto, smo videli ob sprejemu zakona o vodah, ki nam hinavsko in v tišini jemlje celo pitno vodo, ki jo bomo branili na referendumu.

Nikoli si ne smemo dovoliti, da nas ob vsem, kar se dogaja okoli nas, prevzame apatija, občutek strahu in nemoči. Spomnimo se zgodovinskih dejanj generala Maistra, pa svobodomiselnih domoljubov zbranih v Protiimperialistični fronti, kasnejši OF in neverjetnega poguma celotnega slovenskega naroda ob demokratičnih spremembah in nastanku naše lastne države, Republike Slovenije.

Za demokracijo se je vredno boriti!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister