Boštjan Poklukar: Aktualna vlada je mladim ljudem v epidemiji vzela znanje, druženje, šport, javno izražanje mnenj, svobodo in brezskrbno mladost.

“Z oblastjo, ki se boji svojih otrok, je nekaj hudo narobe,” so besede ravnatelja II. mariborske gimnazije, ki je kot eden izmed mnogih prišel pred sodišče podpreti svojo dijakinjo. Enostavne besede, ki nam zelo jasno povedo v kakšni Sloveniji živimo!

Ultra desničarska vlada Janeza Janše se je s svojimi parlamentarnimi podporniki v ponovnem iskanju Janševe izgubljene puške srečala na Brdu. Tja je na pomoč ponosno prikorakal celo iz stranke izključeni poslanec, ki je zastopal svojo bivšo stranko, uradno v opoziciji. Da bi bil fiasko še večji sta naša zunanjepolitična velemojstra med gostimi koruznimi stebli izgubila še zadnji stik z orientacijo Slovenije, kar smo zgroženi prebrali v “non paper” dokumentu.

Aktualna vlada je mladim ljudem v epidemiji vzela znanje, druženje, šport, javno izražanje mnenj, svobodo in brezskrbno mladost. Verjamemo, da bodo mladi znali na volitvah uveljaviti svojo najpomembnejšo državljansko pravico in izbrati tako oblast, ki se ne bo bala svojih otrok in bo delala za Slovenijo!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister