Boštjan Poklukar: Aktualna vlada Druge republike postaja svetilnik sveta. Česa takega ni videl niti Zimbabve!

Manjšinska vlada Janeza Janše nam v Drugi republiki ponovno uvaja socializem po meri človeka. V prvi petletki bo luč sveta ugledala dolgo pričakovana reforma šolstva, v zadnjih tridesetih letih premalo usmerjena v potrebe planskega gospodarstva.

Na novo uvedeno usmerjeno izobraževanje bo zagotovo doprineslo k zadostnemu številu izšolanih kuharjev-slaščičarjev, natakarjev in bademajstrov za nov turistični holding. Prešolanje družboslovcev tiste bolj nove univerze v zidarje, potrebne za gradnjo slepega tira Ljubljana-Budimpešta, naj bi se začel že ta mesec. Po novem naj bi se šolalo tudi več prodajalcev, za delo v zaprtih trgovinah. Velik naval mladih je za vpis na medicinsko fakulteto, ki ga je sprožila razvpita avstralska klinika domačega lastnika, ki od lanskega leta deluje v Sloveniji.

Ministrica za šolstvo Druge republike je evforično navdušena nad uspehi perestrojke, a žal ne more deliti veselja z nami, ker ji je glavni republiški portparol prepovedal javno nastopati. Kljub temu je ministrica dobila čestitke še zadnjih enajstih volivcev SMC, kaj pa si o vsem skupaj mislijo starši in otroci, so pokazali na spontanih protestnih shodih po Sloveniji.

Aktualna vlada Druge republike postaja svetilnik sveta. Česa takega ni videl niti Zimbabve!

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister