Bolj nas je strah organiziranega kriminala, kot pa migrantov

V Črnomlju je stranka LMŠ z ustanovitvijo dobila nov lokalni odbor, ki bo mesto ob Dobličici in Lahinji  povezal z državno politiko. Člani so pred ustanovitvijo odbora v izmenjavi idej za razvoj Črnomlja izpostavili nujnost aktivnejšega lobiranja v Ljubljani za projekte v korist najbolj odmaknjene regije, predvsem si pa želijo normalne cestne povezave s Slovenijo.

Dotaknili so se tudi aktualne migrantske problematike. Nekateri člani in članice, ki živijo ob reki Kolpi so izpostavili, da jih je bolj strah organiziranega kriminala kot pa migrantov.

Ustanovitve se je udeležil kandidat na listi LMŠ za volitve v Evropski parlament dr. Klemen Grošelj, ki je poudaril, da iščejo nove poti, nove rešitve v slovenski politični krajini. »Naši ključni sporočili sta dve, varnost in solidarnost. Varnost predvsem v tem, da se državljanom ne zagotovi zgolj nujno potrebno fizično varnost, ampak tudi socialno varnost in blagostanje. In pa solidarnost, ki v tej Evropski uniji trenutno manjka. V Evropi pogrešamo učinkovitost odločanja. Ter povezavo med inštitucijami in državljani,« je povedal Grošelj.

Na koncu nagovora je še dodal, da se bo zavzemal za slovenske državljane, za tiste, ki me bodo izvolili, saj so lokalni odbori so osnovni gradnik vsake stranke, in moja vrata so vedno odprta.

 Za predsednico lokalnega odbora je bila izvoljena Vesna Fabjan, ki je zagotovila, da bo vedno delala v interesu Bele Krajine. »Od funkcije, ki mi je danes dodeljena pričakujem, da bo naš glas bolj slišan in bo več pomenil. Smo drugačni in bomo prenašali ideje in pobude naših sokrajanov na prava ušesa. Smo ljudje z zdravo kmečko pametjo in ne silimo nikogar v nič. Verjamem, da smo izbrali pravo smer