Aljaž Kovačič: Zakaj napadi na novinarje in borba za ukinitev RTV prispevka? Če jim uspe uničiti medije, bo njihova laž postala resnica.

Velika večina ljudi je po ogledu včerajšnje Tarče (posnetek oddaje) šokiranih, kar je popolnoma razumljivo. Ne smemo pa biti presenečeni. Zakaj? Zato, ker se je od takšnih igralcev, na žalost, to pričakovalo. Mogoče so le nekoliko pohiteli.

Upam, da je danes vsem jasno, zakaj napadi na novinarje in borba za ukinitev RTV prispevka. Če jim uspe uničiti medije, bo njihova laž postala resnica. Zakaj se desetletja straši pred navideznimi sovražniki in se v ljudeh ustvarja strah? Zato, da so nas pripeljali tako daleč, da nekateri strahu ne vidijo več le v tujcu, ampak celo v občanu sosednje občine. Skratka ideologija, ki ima samo en cilj – podreditev celotnega sistema, ki ti uspe z apatičnostjo med ljudmi. In prav slednje z zgoraj zapisanim želijo doseči.

In mnogi so se zaradi lastnih interesov priključili širjenju te ideologije. Sicer smo poslušali besede, da gre za sodelovanje za dobro Slovenije in da bodo branik demokracije. Kako podobno izjavam iz oddaje… “Nisem posredoval pri poslu, ampak sem želel pomagati Sloveniji.” Ja, obenem pa še malo sebi.

In ta zapis bom zaključil z nečim, kar me že dolgo muči. Skozi ovire v življenju sem dobil zelo trdo kožo. Dnevno dobivam razne žalitve in opazke. Ne postaneš imun, ampak se navadiš. Ne morem pa se navaditi na stavek “VSI STE ISTI”. Ne, nismo, smo zelo različni. Isti pa so tisti, ki si to želijo biti.

Aljaž Kovačič, poslanec LMŠ