Aljaž Kovačič: zakaj bi na največji slovenski praznik zagradili Ljubljano celo bolj, kot je bila med drugo svetovno vojno? Preprosto, ker se bojijo svojega ljudstva.

Leta 2012 sem se udeleževal protestov proti politiki – tisti, ki se je zdaj vrnila v še hujši obliki in jo moram danes gledati od blizu. Milo rečeno, neprijeten občutek.

Protesti so normalnost v vsaki demokratični državi, nenazadnje je to ustavna pravica. Sam sicer nisem pristaš politikov na ulicah, naša borba mora biti v hramu demokracije. Je pa res, da je ta hram demokracije zelo načet, saj skuša koalicija z najrazličnejšimi manevri opozicijo čim bolj onemogočiti.

Kar se tiče ograj na ulicah, naj najprej zapišem, da slovenske policistke in policiste zelo spoštujem. Nekoliko manj pa “vodstvo”, ki ga je postavila največja vladna stranka. In prav ti ljudje določajo, kje bo v času protestov postavljena ograja. Upam, da (kar se “papirologije” tiče) vse pije vodo, a tudi če … ali ni smiselno, da ljudje proti “oblasti” protestirajo prav pred parlamentom, vlado ali predsedniško palačo? In zakaj bi na največji slovenski praznik zagradili Ljubljano celo bolj, kot je bila med drugo svetovno vojno? Preprosto, ker se bojijo svojega ljudstva.

Lahko nam razlagajo, kaj je demokracija, lahko na ves glas zagovarjajo svobodo govora, lahko povedo, kar želijo – a njihova dejanja kažejo, da je njihov cilj nekaj povsem drugega.

Aljaž Kovačič, poslanec LMŠ