Aljaž Kovačič: Vlada in koalicija živijo v mehurčku nerealnosti in zato ne vidijo ali pa jih niti ne zanima, kaj se dogaja z lastnimi državljani.

Dolg države se je v zadnjem letu povečal za več kot 5 milijard evrov in danes znaša več kot 80 % BDP-ja. Skratka, zadolžili smo se vsi državljani.

Problem zadolžitve je, da denar ni bi uporabljen smotrno in namensko. Posledica tega je zapiranje delovnih mest po Sloveniji in vse večja brezposelnost. Bojim se, da se bo to le še stopnjevalo.

Pa bom pustil ob strani več kot 160 dni policijske ure, ki bi naj bila le omejitev gibanja, in ponovno zaprtje šol, ki se naj ne bi več zapirale, ko se bodo enkrat odprle, ter ustavitev profesionalnega športa, kar smo storili kot edina država v Evropi. Bom ostal raje pri tem, kako vladna koalicija sliši opozorila in skrbi za “ohranjanje” delovnih mest.

Nam – opoziciji – ves čas očitajo, da je ne podpiramo in se ne ukvarjamo z epidemijo. Ampak ta ista Vlada RS in koalicija v času lockdowna želita na hitro zamenjati predsednika državnega zbora, kar – mimogrede – nima nikakršne zveze z obvladovanjem epidemije in njenih posledic. In ko jim to ne uspe, napovejo nov poskus in novo trgovanje ter preračunavanje glasov. Vse samo za to, da obglavijo in si podredijo še parlament. Podobno so v zgodovini delali le še monarhi in diktatorji.

Več kot očitno je, da Vlada RS, koalicija in tako imenovana “zmerna” opozicija živijo v mehurčku nerealnosti in zato ne vidijo ali pa jih niti ne zanima, kaj se dogaja z lastnimi državljani. Vsi smo postali talci ene osebe in dveh strank, ki de facto več ne obstajata. Žal pa obstajata kapital in občutek nedotakljivosti, ki posameznike ohranjata pri njihovih funkcijah.

Aljaž Kovačič, poslanec LMŠ