Aljaž Kovačič: Poziv vladi – omogočite nadaljevanje in dokončevanje državnih prvenstev v vseh kolektivnih športih na najvišji ravni.

Na Vladi RS ste sprejeli, da se na podlagi epidemioloških razmer za čas od 1. 4. 2021 do 11. 4. 2021 med drugim prekinjajo tudi vsa prvenstva v vseh kolektivnih športih na najvišji ravni.

V stranki Lista Marjana Šarca se zavedamo, da je upoštevanje potrebnih ukrepov za zdravje in preprečitev širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2, potrebno. Vse potrebne ukrepe so do sedaj panožne zveze tudi izvedle. Med drugim so panožne zveze iz kolektivnih športov zapisale, da so zveze v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) znotraj svojih organizacij za preprečevanje okužb z virusom SARS-CoV-2 že ob začetku tekmovanj pripravile protokole za izvajanje treningov in tekem, ki se redno posodabljajo in zajemajo upoštevanje vseh navodil, tudi ministrstva, pristojnega za zdravje.

Ob ponovnem prenehanju športih tekmovanj je športna stroka opozorila, da bo omenjena zaustavitev državnih prvenstev v kolektivnih športih zelo vplivala na zdravje športnikov (zaradi prenehanja trenažnega procesa in vrnitve v njega), ob tem pa se poraja vprašanje dokončanja prvenstev, saj bo potrebno za vse zaostale tekme poiskati nadomestne termine.

Vlado zato pozivam, naj nemudoma, skupaj s športno stroko in s športniki poišče skupno rešitev – seveda ob upoštevanju vseh ukrepov za zajezitev širjenja virusa, ki bo v dobrobit športnikom, športnim klubom ter zdravju vseh nas. Tako bo lahko omogočeno tudi nadaljevanje in dokončevanje državnih prvenstev v vseh kolektivnih športih na najvišji ravni.

Aljaž Kovačič, poslanec LMŠ