Aljaž Kovačič – LMŠ BUS NA POTI – od Ormoža do Ljutomera

Popotovanje Avtobusa Liste Marjana Šarca se je nadaljevalo v kraje, ki slovijo predvsem po dobrem vinu in kulinariki.

Začeli smo pred gradom v mestu Ormož, ki je zraslo na terasi nad reko Dravo. Po začetnem sestanku z gospodom Mariem Fekonjo, predsednikom Sindikata delavcev migrantov in gospodom Dušanom Trajbaričem, koordinatorjem za Pomurje, katerim je prisluhnil predsednik stranke Marjan Šarec, so se pred avtobusom začeli zbirati ljudje. Po pogovoru z njimi, smo ugotovili znana dejstva, da je v državi potreben nov veter. Ljudje so izrazili razočaranje nad stanjem v politiki in nad njihovim statusom. Zadovoljni, da smo jim prisluhnili smo zbranim zagotovili, da bomo tudi v prihodnje odprti za dialog z njimi in jim prisluhnili v različnih situacija oz. stiskah.

Naslednji postanek je bil v občini Središče ob Dravi, kjer se je ravno odvijala 3. mednarodna pozivna dirka starodobnih dirkalnih motociklov, Slovenija Classic TT 2018. Imeli smo se možnost kratkega klepeta s tamkajšnjimi prostovoljci, ki smo jim zaželeli veliko uspeha in še mnogo tako kvalitetno izvedenih dogodkov. Takšni dogodki namreč prinašajo pozitivno vzdušje v kraj in veliko radovednih ljudi iz okolice.

Pot nas je nato vodila čez Jeruzalemsko-Ormoške gorice v občino Sveti Tomaž in nato skozi občino Gorišnica v najstarejše slovensko mesto Ptuj. Na ta dan so Ptuj preplavili gasilci iz vse Slovenije, saj je ta gostil 17. kongres Gasilske zveze Slovenije. Kongres se je zaključil z velikim mimohodom gasilcev po ptujskih ulicah, katere smo z zanimanjem pospremili tudi mi. Staromeščanske zgradbe so kar vabile, da se med njimi sprehodimo po ulicah tega mesta. Dan smo zaključili v občini Ljutomer, kjer smo opravili še zadnja srečanja.

Pod črto lahko napišem, da ti srečanja z ljudmi dajo dvoje. Prvo spoznaš človeka in njegov osebni pogled na stanje v državi, ter tudi težave s katerimi se vsakodnevno spopada. Na drugi strani dobiš toplo besedo in pohvalo, da si se pripravljen boriti in narediti našo skupnost boljšo, kar ti da energijo za delo v bodoče.