Boštjan Poklukar: Aktualna vlada reševanja epidemije ne obvladuje več.

Slovenija je na poti v Bergamo. Število okuženih gre v nebo, zdravstveni sistem deluje na skrajni meji zmogljivosti, vladi zmanjkuje ukrepov. Ljudje umirajo!

Aktualna vlada reševanja epidemije ne obvladuje več. Ljudi nič več ne prepričajo obljube o hitrih testih, deljenju mask podjetjem, novem in novem protikoronskem zakonu. Kaznovanje družine, ki na sprehodu po mestu jé rogljiček brez maske, je sodu izbilo dno. Prav nič nam ne pomagajo sladke besede mastno nagrajenega vladnega motivatorja, ki nam razlaga kako ne pozna nobenega v vladi. Pa kdo bi jim še verjel!

Slovenija po zaslugi (ne)diplomatskih twiter akrobacij predsednika vlade postaja vsak dan bolj “slavna” na tujem. Aktualna vlada skriva svojo nesposobnost za goro votlih obljub in vsakodnevnih obračunavanj z vsemi, ki smo jim razredni sovražnik. Kljub temu, da so sami sebe razglasili za neideološko, operativno in pošteno vlado, niso prav nič od tega. Še najmanj pa so sposobni voditi državo. Se še spomnite kako zelo drugače je Slovenijo vodila vlada Marjana Šarca?

Boštjan Poklukar, nekdanji notranji minister