O Marjanu Šarcu

Marjan Šarec je univerzitetni diplomirani igralec, ki je decembra dopolnil 40 let. Od leta 2010 je župan Občine Kamnik.

Leta 1996 je maturiral na Srednji lesarski šoli, nato pa se je vpisal na Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani, smer dramska igra in umetniška beseda. Leta 2001 je  pod mentorstvom prof. Jožice Avbelj in prof. Borisa Cavazze uspešno diplomiral.

Kljub igralski karieri in trenutni županski funkciji je v zasebnem življenju umirjen in domoljuben človek. Večino razpoložljivega prostega časa namenja družini, rad se umakne v naravo, se posveti vrtnim opravilom in urejanju okolice. Za spomin na čase, ko so doma imeli kmetijo, ima še vedno traktor, ki sodi skoraj med starodobnike. Ti so sicer tudi eden izmed njegovih hobijev. Zelo rad bere. Najraje ima zgodovinske knjige, saj je proučevanje zgodovine njegova strast. S podobnim zanimanjem si rad ogleda tudi kakšen dokumentarni film.

Na nacionalnem političnem parketu se je Marjan Šarec širši javnosti predstavil na predsedniških volitvah jeseni 2017. V drugem krogu, ki je potekal 12. novembra in v katerem se je pomeril z aktualnim predsednikom RS Borutom Pahorjem, je zanj glasovalo 46,91 % volivcev. Lep rezultat je nakazoval, da so tudi volivci prepoznali njegova stališča, zavzemanja in željo po spremembah. “Politika mora postati bolj »praktična«, politiki morajo biti tu zaradi ljudi in ne obratno,” je bilo eno izmed njegovih največkrat slišanih sporočil.